Wednesday, August 18, 2010

PESAN PEGAWAI DAERAH

TUAN Razali Bakar berpesan kepada kakitangan kerajaan termasuk pemimpin tempatan dan JKKK supaya sentiasa memahami segala dasar yang dibawa kerajaan supaya memudahkan mereka untuk menjelaskannya kepada orang ramai .

Sekiranya mereka kurang paham , mereka perlu mendapatkan maklumat dari sumber yang sahih dan tidak membuat ulasan atau kupasan tersendiri yang mungkin menyebabkan isi kandungan dasar itu menyimpang jauh .

Dasar 1 Malaysia contohnya memberi penekanan kepada penyatuan dan perpaduan dalam kaum dan diantara kaum dalam negara ini dan bukannya memberi hak samarata saperti yang digembar gemburkan sasatengah pihak .

Justeru itu , jangan pulak ada yang menjadi nasi tambah untuk mengeruhkan suasana kerana sebagai penjawat awam , mereka bertanggung jawab melaksanakan dasar yang di bawa oleh kerajaan .

Tok Nal setuju benar dengan saranan Tuan Pegawai Daerah itu dan berharap JKKK dibawah kepimpinan Tok Nal di Repah dan Gemencheh , melihat saranan ini sebagai satu yang penting .

Jangan lupa , JKKK adalah badan yang ditubuhkan kerajaan dan dibahu mereka lah terletaknya imej kerajaan yang memerintah hari ini .

MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA MB

24 Ogos ini , hari Selasa , di Masjid Kariah Kampung Air Rawa Pulau ,Gemencheh ,  MB akan turun bagi menghadiri majlis berbuka puasa bersama rakyat dan menyampaikan bantuan kepada mereka yang memerlukan .

Majlis itu dianjurkan oleh Pejabat MB , Pejabat Daerah serta Majlis Agama Islam Negeri Sembilan serta di dokong oleh pejabat ADUN Gemencheh .

Mereka-mereka yang tinggal di kampung Air Rawa Pulau atau dikawasan sekitarnya di jemput hadir .

Dan bagi yang menerima bantuan samaada dari MAINS atau pun JKM , sila datang awal kerana majlis akan bermula jam 6.00 petang .

Sama-sama lah kita hadir dalam majlis itu yang bukan sahaja membantu memeriahkan majlis tersebut tetapi juga dapat mengimarahkan masjid kampung itu .

Tahniah kepada semua pihak yang menjayakan majlis  dan juga kepada MB yang kita sayangi itu .

Insya - Allah , Tok Nal pun akan hadir juga .