Friday, March 26, 2010

TINJAUAN BENCANA DI SERI REPAH


Sejak beberapa hari ini , hujan turun sepanjang masa dan beberapa tempat di Tampin dinaiki air .

Antaranya di Kg Keru , Tampin Tengah dan Seri Repah

Beberapa kemudahan awam saperti jambatan , pembetung serta kejadian tanah runtuh berlaku yang telah menimbulkan kesulitan kepada orang ramai .

Tuan Pegawai Daerah amat prihatin tentang perkara itu telah melawat kekawasan yang di timpa bencana dan melihat kerosakan yang berlaku selain berusaha untuk memperbaiki kerosakan itu untuk kemudahan orang ramai .


Tok Nal yang sekarang menanggung kerja untuk Mukim Repah turut sama dalam lawatan tersebut dan turut memberikan pandangan bagaimana untuk mengatasi masalah yang timbul .

Tok Nal yakin dengan kemampuan Tuan Razali Bakar menyelesaikan masalah rakyat dan kehadiran beliau mendapat pujian daripada mereka yang terjejas akibat bencana itu .

Usaha sedang di buat untuk mengatasi masalah yang timbul , cuma iaanya memerlukan masa dan mereka yang terbabit perlu bersabar .

Beri sokongan padu kepada kepimpjnan Ketua Kampung Seri Repah yang ada sekarang kerana dengan sokongan padu sahaja Ketua Kampung dapat menjalankan tugasnya dengan sempurna dan berkesan .

KUNJUNGAN HORMAT DO KEBALAI UNDANG JOHOL


DENGAN di iringi oleh Setiausaha Majlis Daerah Tampin Encik Zulhilmi Marzuki , Tok Nal serta dua lagi kakitangan Majlis Daerah Tampin , Tuan Razali Bakar Pegawai Daerah Tampin membuat kunjungan hormat ke Balai Undang Johol , di Kampung Renggoh Johol .

YTM Dato Undang  Johol ,Dato Johan Pahlawan lela Perkasa Setiawan Dato Haji Mohd Jan Bin Abdul Ghani berkenan menerima rombongan dalam kunjungan hormat Tuan Do tersebut .Dalam pertemuan kira-kira 45 minit itu , banyak nasihat dan pandangan yang di berikan oleh Dato Undang kepada Tuan DO dalam menjalankan tugas selaku pentadbir utama di Tampin .

Ini kerana , sebahagian daerah Tampin terletak dalam jajahan Undang Johol .