Tuesday, September 7, 2010

LAWATAN BERSAMA SAINS

Tok Nal dan Tok Kamil bersama-sama keluarga Encik Ruslan di Kg Batang Rokan
Pam bagi mempertingkatkan tekanan air di Air Kuning Selatan
JT Sains bergaya sakan dengan aair yang memancut keluar
Tok Dolah , Ketua Kampung Mantai yang turut menerima kemudahan itu
RAYA  memang membawa erti yang besar kepada umat Islam terutamanya kepada mereka yang sebelum ini menghadapi banyak masalah berkaitan dengan bekalan air .

Langkah kerajaan negeri menambahkan pam tekanan air di Felda Bukit Rokan Utara dan Air Kuning Selatan setidak-tidaknya memberikan cahaya kegembiraan kepada mereka semua .

500 rumah di FBRU dan kira-kira 50 rumah di sekitar Air Kuning Selatan dan Mantai mendapat nikmat dari projek kerajaan itu .

Dengan menambahkan tekanan air , tempat-tempat tinggi yang selama ini sukar dinaiki air akan mendapat limpahan air sejak semalam lagi .

Tok Nal bersama dengan Adun Gemencheh YB Dato Mohd Kamil A Aziz meninjau kemudahan yang disediakan itu dan berharap nikmat yang di perlolihi penduduk terbabait menjelang syawal ini di manfaatkan sepenuhnya .

Sementara itu di Kampung Batang Rokan , sebuah rumah mesra rakyat yang sudah dua tahun tidak mendapat bekalan air , berjaya memperolihinya dengan sambungan 30 batang paip keluli dari paip utama dengan kos melebihi RM 8,000 yang di tanggung kerajaan negeri melalui sumbangan Menteri Besar .

Raya tahun ini bagi Encik Ruslan amat indah dan beliau bersyukur atas keprihatinan kerajaan membela nasibnya dan keluarga .

Tok Nal berharap , mereka yang telah mendapat kemudahan yang disediakan kerajaan ini tahu bagaimana untuk membalas jasa kerajaan yang membanmtu mereka .