Saturday, July 16, 2011

HPPN 2011

MULAI 23 Julai ini hingga 30 Julai 2011 , hari peladang , penternak dan nelayan peringkat Negeri Sembilan Darul Khusus akan  diadakan di tapak bekas kem Paroi , Seremban .

Pesta yang berlansung selama 7 hari ini akan menampilkan pameran , jualan dan demonstrasi berbagai bidang yang berkaitan dengan pertanian , ternakan dan juga perikanan .

Orang ramai di jemput untuk bersama-sama hadir memeriahkan HPPN tersebut .

Banyak acara yang disediakan termasuk pameran dan jualan hasil pertanian , pertandingan masakan daging puyoh , karaoke , ceramah perdana , persembahan kebudayaan , explorace dan berbagai-bagai lagi termasuk durian party iaitu pesta memakan buah duriah sahingga muntah-muntah dengan bayaran hanya RM 15 bagi dewasa dan RM 5 untuk kanak-kanak .

Selain itu , DYMM Tuanku Yang DiPertuan Besar dan Tuanku Ampuan akan turut bercemar duli ke majlis itu pada 26 Julai selain HPPN dirasmikan oleh YAB Menteri Besar Negeri Sembilan .

YB Menteri Pertanian akan menutup rasmi majlis itu pada 30 Julai manakala pada 26 Julai diadakan majlis pelancaran Hari Vaterinar Negeri .

Sama-sama kita meriah HPPN tahun ini .


Tok Nal - bertindak sebagai urusetia bgi daerah Tampin je .