Wednesday, August 24, 2011

SOALAN UNTUK KESATUAN PENGHULU NSDK...

TOK Nal bangkitkan dalam blog ini beberapa soalan yang juga dibangkitkan oleh Penghulu-Penghulu lain terutamanya Penghulu Sheikh dari Jelebu .

1. Bagaimana dengan pengisian jawatan NP 32 yang masih kosong di Tampin dan Rembau , dah humbankan kemana jawatan tu ?

2. Perlantikan Penghulu baru masih belum dilaksanakan , apa tindakan KESATUAN dalam soal ini , lelap mata dan tido aje ke ?

3 . Bayaran bil telefon bimbit yang dah terhenti sedangkan beberapa jawatan lain dapat bayaran bil dan telefon sekali , banyak sangat duit ke tak nak minta kerajaan bayaran bil untuk urusan rasmi menggunakan telefon bimbit persendirian .

4 . Kenaikan bayaran elaun khas Penghulu dari RM 150 ke RM 200 dilaksanakan awal tahun 2010 , kenapa tidak bulan Julai 2009 sedangkan itu adalah tarikh pertukaran dari N ke NP , lupa ke atau dah rasa banyak duit sebab dah naik dari RM 150 ke RM 250 kerana naik ke skim NP 32 yang diidam-idamkan selama ini melalui pertolongan sedara sepusat sepusing di SUK dulu .

5 . Bagaimana dengan aktibiti sosial untuk ahli-ahli , dulu masa P Z jadi presiden , ada perjumpaan keluarga di PD , sekarang  habuk pun tarak .

6 . Bagaimana dengan persiapan mesyuarat agung KPPSM tahun ini , dulu masa di Selangor , tak ke bera muka kena belasah depan-depan kerana tak mampu nak anjurkan mesyuarat pada tahun 2010 , malu beb kalau kena sekali lagi .

7 . Apa sumbangan yang telah  dilaksanakan kepada rakan-rakan yang bersara atau ditimpa musibah , gentel telo aje ke ?

Soalan terakhir dari saorang Penghulu di KP , kenapa pegang jawatan di KPPSM sedangkan gagal di KPPNS ?

Buek kojo geng ....