Friday, May 7, 2010

MESYUARAT BAHAGIAN PEMBANGUNAN PDT

Mesyuarat Unit Pembangunan , Pejabat Daerah Tampin di pengerusikan buat kali pertama oleh Ketua Penolong Pegawai Daerah ( Pembangunan ) yang baru Encik Zahirin Bin Adnan .

Sebelum ini , Encik Zahirin adalah Timbalan Pentadbir Tanah Tampin dan pernah beberapa kali meanggung kerja sebagai KPPD (Pm) , dan sejak awal bulan lalu , beliau telah dilantik secara tetap sebagai KPPD (Pm) dan menanggung kerja sebagai TPT .

Saorang yang peramah , mesra dan mudah untuk bekerja dengan beliau .

Bapa Encik Zahirin adalah rakan Tok Nal dan juga saorang Penghulu di Pejabat Daerah Kuala Pilah .

Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi .

Sama-sama lah kita berikan sokongan padu kepada Encik Zahirin dalam melaksana dan menjalankan tugas sebagai boss di bahagian pembangunan PDT .

Hadir sama dalam mesyuarat itu ialah ADO Cik Darisha , TA , Juruteknik , CC , Efa yang tengah sarat mengandung , PT dan lain-lain kakitangan di bahagian yang sama .

Efa dengan Kama bukan boleh nampak kamera , mula nak bergaya sakan , maklumlah agak iras-iras model sikit .

Gurau aje ..


PERJUMPAAN TNB

SATU majlis perjumpaan antara Tenaga Nasional Bhd (TNB) dari peringkat negeri dan daerah bersama-sama dengan pemimpin komuniti terutamanya Penghulu dan Pengerusi JKKK telah diadakan di Dewan Seri Gemencheh , 5 Mei yang lalu .

Boleh dikatakan hampir semua Pengerusi JKKK atau Ketua Kampung dari Dun Gemencheh , Repah dan Gemas termasuk Penghulu Mukim Gemencheh , hadir dalam majlis itu .

Pemberita Sinar yang cun tu pun hadir sama , itu yang buat kebanyakan Pengerusi JKKK naik gian , mana lah tahu ada gambar terpampang dalam akhbar .

Tok Nal pun ingin juga , tetapi malu lah sebab dah ada uban sikit kek rambut .

Pegawai Daerah Tuan Razali Bakar hadir dalam majlis tersebut dan meminta supaya semua permasalahan berkaitan dengan TNB dibangkitkan dalam majlis ini .

Jika masa tidak mencukupi , mereka yang hadir boleh membangkitkannya semula di majlis yang serupa pada 13 Mei ini di dewan MDT supaya dapat dijawab oleh pihak TNB .

Secara keseluruhannya , Tuan Pegawai Daerah amat berpuas hati dengan sambutan yang diberikan oleh ketua kampong yang hadir dan berharap majlis saperti itu dapat diadakan lebih kerap supaya masalah rakyat dapat dimabil tindakan .