Monday, May 10, 2010

RAKAN ALAM SEKITAR

Pelancaran Rakan Alam Sekitar parlimen Tampin penuh dengan warna warni .

Selain melepaskan anak ikan di kolam Taman Rekreasi Tampin , ada juga penyerahan anak pokok hutan kepada pengerusi-pengerusi taman .

Menteri Kerjaraya yang juga Ahli Parlimen Tampin Dato Shaziman Abu Mansor begitu begaya sekali merasmikan majlis itu yang dihadiri tidak kurang 600 ke 800 hadirin .
.
Slogan satu pokok satu rakyat menjadi teras utama ucapan beliau dan diharapkan semua penduduk Tampin beramai-ramai menanam pokok bagi mewujudkan suasana persikatan yang sihat kepada kita semua .

Hadir sama dalam majlis itu ialah Exco Kerajaan Negeri , Dato Zainab Nasir , Adun Gemencheh Dato Mohd Kamil A Aziz , Pengarah Jabatan Alam Sekitar Negeri dan Pegawai Daerah Tampin , Tuan Razali Bin Bakar.


PENGERUSI JKKK REPAH HEBAT

Pengerusi JKKK Repah , Tok Mat Hassan adalah antara Ketua kampung yang hebat .

Apa tidak , hari ahad lalu , satu muka keluar kisah beliau dalam Sinar , apa lagi menyinar sakan lah Tok Mat sampai habis akhbar Sinar di tampin kena borong

Bukan sekadar dapat pujian daripada Wakil Rakyat dan Tuan DO malahan dapat sanjungan dari rakan-rakan ketua kampung yang lain .

Yang gelinya , cerita Tok Mat sendiri , menggigil tengok bom , macamana ni , askar takut dengan bom , walau bagaimana pun bekas RSM ini memang orang yang berani .

Kalau tak tak kan , misai melenting sakan masa dulu .