Thursday, February 4, 2010

TEGURAN TOK DIN

TOK Din , Pengerusi Persatuan Ketua Kampung Tampin minta semua Pengerusi JKKK / Ketua Kampung termasuk kampung baru memberikan keutamaan kepada program yang dianjurkan oleh kerajaan .

Mereka patut hadir dalam aktibiti yang dianjurkan kerajaan bila mendapat jemputan dan sekiranya tidak dapat hadir , harus lah menghantar pengganti yang terdiri daripada setiausaha atau Ajk JKKK masing-masing .

Kata Tok Din , jika tidak , Pengerusi JKKK / Ketua kampung terbabit akan ketinggalan maklumat kerana program yang diadakan kerajaan bukan sekadar untuk suka-suka sebaliknya adalah sebagai salah cara kerajaan menyalurkan maklumat kepada pemimpin di peringkat akar umbi .

Walaupun ketidakhadiran Pengerusi JKKK / Ketua Kampung belum mencapai tahap serius , tetapi jika dibiarkan boleh menyebabkan usaha kerajaan menyalurkan maklumat melalui program yang diadakan , tidak akan tercapai .

Sebagai Pengerusi Ketua kampung Tampin , beliau bertanggungjawab menjaga tingkah laku Pengerusi JKKK / Ketua Kampung dalam daerah ini dan teguran ini wajar memandangkan Pengerusi JKKK / Ketua Kampung adalah pemimpin utama di peringkat kampung .

Tok Nal sokong penuh teguran Tok Din ini dan teguran itu wajar di berikan perhatian serius supaya peranan Pengerusi JKKK / Ketua Kampung sentiasa dipandang mulia oleh setiap anggota masyarakat  .

Pengerusi JKKK / Ketua Kampung Baru juga tertaklok kepada teguran Tok Din itu .