Wednesday, September 30, 2009

MALIK YANG KU KENAL


TOK Nal dah kenal Malik , AJK Umno Tampin dan Ketua Umno cawangan Felda Bukit Rokan ini sebelum Tok Nal pindah kerja di Pejabat Daerah Tampin lagi .


Nak kata rapat sangat tu tidak lah tapi kalau setakat kawan baik tu , memang selalu Tok Nal berhubung dengan Malik bila berjumpa .


Orang nya peramah , baik hati , lemah lembut dan sentiasa berpakaian smart .


Mudah didekati , senang berbual dengan cuma Malik agak low profile dan tidak suka terlalu menonjol menyebabkan beliau agak terkebelakang .


Tapi beliau sebenarnya jujur dalam persahabatan , boleh di percayakan dan boleh menjadi petaruhan sebagai pemimpin dimasa hadapan .


Kata orang gaya Malik macam gaya Dato Taha , ikon penduduk Gemencheh .


Mungkin , Tok Nal doakan saja kejayaan Malik yang khabarnya dah lulus U .


Selamat berjaya .

JAMUAN HARI RAYA DAN MAJLIS PERPISAHAN
BIASALAH , bila ada pertemuan akan ada perpisahan , macam bila hidup akan ada mati , bila sihat ada sakit dan bila senang , ada susah .

Bila sampai masanya , perpisahan akan berlaku , tak kira atas sebab apa , perpisahan akan tiba juga .

Macam pelajar praktikal yang membuat praktikal di unit pembangunan , bila habis tempoh praktikal mereka , pulanglah mereka kembali ke destinasi dimana mereka datang dulu .

Kepada dua-dua pelajar ini iaitu Mohd Faris dan Mohd Firdaus dari Institut Latihan Perindustrian , Pedas di ucapkan selamat berpisah dan selamat meneruskan pengajian walau dimana juga .

Ada masa mungkin kita boleh jumpa lagi .

Selamat berjaya dari Tok Nal dan semua rakan-rakan di unit pembangunan .