Sunday, February 8, 2009

SELAMAT TAHUN BARU CINA


SELAMAT TAHUN BARU


BERSAMA-SAMA Adun Chennah YB Tuan Siow Chen Pin , Ketua MCA Tampin , Pengerusi JKKK Kg Baru Gedok dan Pegawai Kg Baru , Tok Nal menyambut Tahun Baru Cina dan merasmikan pintu gerbang di Gemencheh baru-baru ini .

Kehadiran Tok Nal adalah atas jemputan pengerusi JKKK terbabit selain menjadi wakil kepada Adun Gemencheh Dato Mohd Kamil Aziz mempunyai tugas penting di Kuala Terengganu .

Terima kasih Dato atas kepercayaan itu dan Tok Nal sentiasa bekerja sama erat dengan semua wakil rakyat kawasan kita .

Biarpun tak ramai kaum bukan Cina yang bersama-sama dalam majlis itu , tetapi kehadiran Tok Nal dan beberapa lagi kaum Melayu dan India menunjukan bahawa keharmonian antara kaum di negara ini khususnya di Gemencheh amat baik sekali .

Inilah kali pertama Tok Nal bersama dengan wakil rakyat Chennah tersebut , Tok Nal sudah dapat merasakan betapa akrabnya hubungan YB ini dengan semua masyarakat tidak kira Melayu , Cina atau India .

Moga-moga YB sentiasa mendapat sokongan rakyat dan menjadi pemimpin yang disukai dan menjalankan tugas dengan cemerlang , gemilang dan terbilang .

Begitu juga harapan Tok Nal pada YB Dato Kamil .

Amin ……

ATEH IBRAHIM

Tok Nal nak ucapkan tahniah kepada Datuk Ibrahim Jahaya bekas Adun Seri Menanti yang tidak pernah putus-putus menerima anugerah Tuhan .

Lepas bersara sebagai Guru Besar , beliau dilantik sebagai wakil rakyat Seri Menanti selama dua penggal biarpun sebelum itu macam ada perjanjian bahawa wakil rakyatnya hanya sepenggal sahaja tetapi Ateh Brahim berjaya mengubahnya .

Kemudian dipilih pula menjadi Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah Pertubuhan Peladang Negeri Sembilan , satu jawatan yang paling tinggi kedudukannya dalam hieriki petani di negeri ini .

Dan khabar terbaru yang Tok Nal terima , Ateh Brahim dilantik pula oleh Kebawah DYMM Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan sebagai Penyelaras Adat Istana Besar Seri Menanti .

Begitu lah nasib orang bertuah , tak henti-henti menerima anugerah Tuhan dan moga Ateh Brahim sentiasa di beri rahmat dan hidayah dalam menunaikan tanggungjawabnya .

Amin …..


Tok Nal – sentiasa bersama dengan Ateh Brahim