Thursday, August 20, 2009

ANUGERAH DESA CEMERLANG
Tiga JKKK menyertai Anugerah Desa Cemerlang (ADC) peringkat daerah Tampin tahun ini dan yang cantiknya ketiga-tiga JKKK itu dari Mukim Gemencheh , mukim Tok Nal bertugas .

Tahniah lah kepada JKKK terbabit yang bersedia untuk dinilai dan diberikan markah berhubung pencapaian mereka dalam menguruskan kampung .

JKKK Kg Tengah , JKKK Gedok dan JKKK Felda Bukit Rokan Utara yang mengambil bahagian dan keputusannya JKKK Kg Tengah telah terpilih sebagai JOHAN dan akan mewakili daerah Tampin ke pertandingan ADC peringkat negeri , tidak lama lagi .

Sekali lagi , tahniah dari Tok Nal , ada lagi 15 JKKK dalam mukim Gemencheh dan kemenangan ini diharap dapat mencabar JKKK lain supaya berusaha keras membangunkan kampung masing-masing .

Tok Nal juga nak ucapkan tahniah kepada ADUN Gemencheh Dato Kamil yang selama ini memang memberikan perhatian kepada pembangunan kampung-kampung dalam DUN Gemencheh dan bukan sahaja tumpuan diberikan kepada pembangunan fizikal tetapi juga pembangunan spiritual .

Kepada JKKK yang kurang berjaya , cuba lagi dimasa akan datang dan kalau boleh Tok Nal mahu , lebih banyak JKKK dari DUN Gemencheh menyertai anugerah ini dimasa akan datang .

Syabas JKKK Kg Tengah , Gemencheh yang menjadi Johan ADC peringkat daerah Tampin tahun ini.