Tuesday, February 8, 2011

VIVI KE MRSM

ANAK ke empat Tok Nal dan satu-satunya anak perempuan , Vivi'Asnita berjaya dipilih memasuki Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) serting , Jempol .

Tok Nal  dan isteri serta Uwan Vivi Hajjah Hamidah turut sama menghantar Vivi ke MRSM tersebut .

Seramai lebih 150 pelajar terpilih ke MRSM Seting dan kebanyakannya adalah dari Negeri Sembilan , Pahang , Selangor dan Melaka .

Rata-rata ibu bapa gembira dengan pemilihan anak mereka kesitu dan membuat bayaran yang ditetapkan walaupun kadar yang dikenakan itu agak membebebankan mereka .

Kalau tak di pecahkan ruyong , mana kan dapat sagunya .
Vivi sedang memeriksa dokumen dalam fail yang dibawa

VV dan ibu sedang berbaris untuk memeriksa dokumen

Pemandangan dalam kawasan sekolah , pintu masuk ke asrama MRSM Serting

Taklimat sedang disampaikan , mamat sorang tu pulak sibuk-sibuk togak kek dopan .
 

Uwan VV Hajjah Hamidah turut sama menghantar VV ke MRSM

BANJIR DI TAMPIN

MINGGU lalu , Tampin dan Gemas dilanda banjir , bandar Gemas tenggelam sedalam dua kaki manakala beberapa bahagian di Sungai Dua , Air Kuning , Tenai , Kg Tengah , Gedok dan Keru dinaiki air .

Banjir kali ini lebih teruk berbanding tahun 2006 dimana kali ini seramai kira-kira 500 orang berada di pusat-pusat pemindahan .

Walaupun begitu , pengelaman mengalami banjir tahun 2006 menjadikan pentadbiran daerah cukup berpengelaman dalam mengendalikan banjir kali ini .

Bilek gerakan banjir daerah di Pejabat Daerah Tampin dibuka 24 jam dan disitu gerakan membantu mangsa banjir diselaraskan di bilik gerakan itu .

Tok Nal bersimpati dengan mangsa-mangsa banjir yang terpaksa bermalam di pusat-pusat pemindahan yang kurang sempurna tetapi setidak-tidaknya ianya lebih selesa dan selamat berbanding dirumah yang dinaiki air .

Kerjasama ketua-ketua kampung dalam menyelaras mangsa banjir amat baik dan wajar diberikan ucapan tahniah .